flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правова держава – спільна справа та відповідальність

24 травня 2017, 09:39

Правова держава – спільна справа та відповідальність

 

У понеділок 22 травня 2017 року у м. Києві відбувся загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього» за підтримки Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, ГО «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

 У форумі, який відбувся в форматі відеотрансляції, взяли участь судді-спікери, прес-секретарі судів, голови судів, представники ЗМІ та медіа експерти.

В ході форуму було обговорено проблеми та перспективи взаємодії судів та ЗМІ, питання підвищення прозорості діяльності судів, проблемні питання з якими стикаються як журналісти, так і судді в процесі своєї роботи.

Основну думку форуму висловили заступник керівника апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Ірина Паламарчук та суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко, які зазначили, що взаємодія судів із громадськістю та ЗМІ є пріоритетною для судової влади. Суспільство головним чином дізнається про діяльність судів через ЗМІ. Таким чином преса чинить суттєвий вплив на формування рівня довіри до судової системи вцілому. Отже, сворення ефективної системи взаємодії судів та ЗМІ є одним з пріоритетних напрямків демократизації в Україні.

Завершився перший всеукраїнський форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього» прийняттям резолюції «Правова держава – спільна справа та відповідальність».

Крім того, було створено робочу групу із представників ЗМІ та судів для вироблення спільних правил взаємодії судової влади України із засобами масової інформації.