flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки проведеного заходу Дня відкритих дверей

16 травня 2019, 15:46

   З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя у Яготинського районного суду Київської області запроваджено проведення днів відкритих дверей.

   15 травня 2019 року до суду на День відкритих дверей завітали учні 10-А і 10-Б класів закладу «Яготинський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2».

   На вході всіх зустріла прес-секретар суду Крисько Тетяна Віталіївна. Захід розпочався з екскурсії Будинком правосуддя: огляд канцелярії, робочих кабінетів, приміщення для конвою та утримання підсудних, залів судових засідань, залу судових засідань, який обладнано відеоконференцзв'язком.

 

                        

   Так, в канцелярії суду учні дізналися про порядок приймання, реєстрації та рух документів, що надходять до суду та роботу з ними в програмі «Д-3». Порядком реєстрації різних категорій справ, ведення обліково-статистичних карток, виконання судових рішень.

   Прес-секретар ознайомила присутніх з можливістю слухання справ у режимі відео конференції. Розповіла, що такий розгляд справи спрямований на підвищення оперативності розгляду справи та сприяє економії коштів учасникам судового процесу. Присутні також дізналися про окремі функції програми «Електронний суд», які діють на теперішній час в суді, і про офіційну інтернет-сторінку суду.

                        

   Наступним кроком в ознайомленні з роботою суду стало спілкування з суддею-спікером Кисіль Олесею Анатоліївною та керівником апарату суду Селедцовою Валентиною Іванівною.

                        

                        

                        

                        

                        

   Суддя-спікер навела статистичні дані про скоєння правопорушень неповнолітніми в нашому районі, розповіла про відповідальність неповнолітніх за скоєні злочини і про види покарання, які їм передбачені, та застерегла від необдуманих кроків в молодому віці з огляду на наявну статистику та наявні правопорушення, що на даний час присутні в суспільстві серед неповнолітніх. Навела ряд необхідних кроків  для викорінення існуючих проблем серед молоді, заслухавши думку молодого покоління щодо наявних проблем, які існують в суспільстві серед молоді.

                       

   Керівник апарату суду розповіла дітям історичну довідку про суд, про вимоги до працівників апарату суду та яка відповідальність покладена на них, також розповіла про особливості проходження конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців.

   На згадку про відвідини Яготинського районного суду Київської області діти отримали «Пам'ятку для відвідувачів суду».

   Учні отримали дуже багато змістовної та цікавої інформації. Побачивши роботу працівників суду в реальності та поспілкувавшись із ними, школярі зробили висновок, що бути суддею, не так  просто.

   У фінальній частині, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, учні  висловили  свою подяку.

Яготинський районний суд Київської області виражає велику вдячність

всім учасникам заходу!