flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати оцінювання службової діяльності державних службовців Яготинського районного суду Київської області у 2018 році

26 жовтня 2018, 09:24

                                                               ІНФОРМАЦІЯ

                  оцінювання результатів службової діяльності державних службовців
                         Яготинського районного суду Київської області у 2018 році

 

    Особа, яка займає посаду державної служби в органі державної влади та здійснює встановлені для цієї посади повноваження, пов»язані з виконанням завдань і функцій такого державного органу, підлягає оцінюванню під час проходження служби в органі влади, з метою визначення якості виконання поставлених завдань, просування по службі, особистих якостей, професійної компетенції.

     На виконання постанови Кабінету Міністрів України  № 640 від 23.08.2017 року, якою затверджено Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців категорії «А», «Б» і «В» у грудні 2017 року державними службовцями Яготинського районного суду Київської області були сформульовані завдання і ключеві показники результативності, ефективності та якості.

   Типовим  порядком закріплені строки, коли діяльність державних службовців оцінюється: це жовтень-грудень кожного року. Службова діяльність може оцінюватись як за період з 01 січня поточного року, так і з дати визначення завдань і ключевих показників до дати прийняття наказу про проведення оцінювання.

     Наказом керівника апарату суду 27.09.2018 року  № 12/од затверджено список державних службовців районного суду результати службової діяльності яких підлягають оцінюванню відповідно до встановленого графіка, а наказом голови районного суду від 28.09.2018 р.  № 10/од  затверджений графік оцінювання результатів службової діяльності керівника апарату суду.

     Із  облікованих 12 державних службовців Яготинського районного суду , оцінюванню підлягала службова діяльність 11 або 92.8 відсотки  працівників суду, з яких  службова діяльність 1 державного  службовця  не підлягає оцінюванню з причин відсутності у зв»язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.      

   Оцінювання результатів службової діяльності проводилася на підставі показників результативності, ефективності та якості, визначених з урахуванням посадових обов»язків державних службовців суду, а також дотримання ними правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції.

   Під час оціночних співбесід державні службовці пояснювали виконання завдань і ключеві показники, та інформували про необхідність професійного навчання, а також  надавали пропозиції стосовно завдань і ключевих показників на наступний період, який буде оцінюватись з метою з»ясування якості їх виконання та планування  службової кар»єри.

   Результати роботи державні службовці вказували у висновках щодо результатів оцінювання державної службової діяльності державного службовця, який займає посаду державної служби категорії «Б» та «В», де зазначали свої досягнення стосовно кожного визначеного завдання та строк його фактичного виконання.

  На підставі розрахунку середнього балу за виконання кожного визначеного завдання і досягнення ключевих показників безпосереднім керівником виставлялась  оцінка - негативна, позитивна або відмінна оцінка з її обгрунтуванням, а саме:

            «відмінна»  оцінка – 4  (36.3  %) державним службовцям;

             «позитивна» - - 7 ( або 63.6 %) державним службовцям

            «негативна» оцінка  не виставлялась.

          Висновки щодо результатів оцінювання керівнику державної служби не оскаржувались.

   Всі висновки із результатами оцінювання працівників апарату суду затверджені керівником апарату суду підписані та передані   заступнику керівника апарату суду – відповідальному за кадрову роботу  для приєднання до особових справ державних службовців.

    Ураховуючи результати оцінювання, державні службовці спільно з відповідальною особою за ведення кадрової роботи суду склали індивідуальні програми підвищення  рівня професійної компетентності, які були погоджені безпосереднім керівником – керівником апарату суду.

   Відносно 4-х державних службовців, які отримали відмінну оцінку за результатами оцінювання службової діяльності будуть  встановлені премії в однакових відсотках до посадового окладу.

    Таким чином, державні службовці Яготинського районного суду пройшли успішно процедуру оцінювання  результатів службової діяльності, продемонстрували добрі показники виконання завдань службової діяльності.  Обговорення очікуваних результатів роботи, досягнення порозуміння та згоди з працівниками щодо поставлених перед ними завдань спряє мотивації працівників на більш успішну та результативну роботу

 

                                                                                                   В.СЕЛЕДЦОВА – керівник апарату суду