flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Яготинським районним судом розпочато сканування справ

25 вересня 2018, 17:22

                                                                              ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

 

           Україна стоїть на шляху впровадження електронного судочинства. На виконання Закону України №2147-VII від 03.10.2017 уже зовсім скоро у судах запрацює Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (далі ЄСІТС) - один з елементів електронного урядування, спосіб організації судової̈ влади за допомогою інформаційних мереж, що забезпечує функціонування органів судової влади в режимі реального часу і робить звернення до них максимально простим і доступним.

            Одним із інструментів електронного правосуддя являється – «Електронний суд».

      "Електронний суд" забезпечує обмін (надсилання, отримання, спільна робота) документами та інформацією в електронній формі між судами та учасниками судового процесу, визначає порядок подання учасниками судового процесу до суду документів в електронній формі, а також надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронній формі.

           З метою повноцінного запровадження підсистеми електронного суду та забезпечення його нормальної роботи Яготинським районним судом Київської області розпочато сканування судових справ (матеріалів) по яким відкриті провадження для подальшого їх експортування в АСДС.

      Сканування документів необхідне для можливості їх надсилання в електронному вигляді сторонам по справі та іншим особам у передбачених процесуальним законодавством випадках, а також для запровадження створення, ведення судової справи в електронній формі та її дистанційного витребування судами апеляційної чи касаційної інстанції.

            Відскановані копії матеріалів справи скріплюються ЕЦП та в електронному вигляді (PDF-файли) зберігаються в системі діловодства суду.

            Для отримання копій матеріалів справи в електронному вигляді, учасникам судового процесу потрібно:

    - зареєструвати поштову скриньку на mail.gov.ua або надати суду зовнішній носій інформації для запису даних, перевірений на відсутність вірусних програм

    -  подати до суду заяву про отримання копій матеріалів справи в електронному вигляді.

 

                                                                                                                                                            В.Селедцова
                                                                                                                                                            керівник апарату суду