flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відому громадян з обмеженими можливостями!

08 травня 2018, 09:11

                                             

             Маломобільні групи населення – це люди, які відчувають труднощі при самостійному пересування, отриманні послуг, необхідної інформації або при орієнтуванні в просторі До них належать не тільки люди з інвалідністю, а й люди з тимчасовими  порушеннями здоров»я, літні люди, яким через вік та стан здоров»я важко самостійно пересуватися, вагінті жинки, батьки з дитячими візочками та багато інших.

           Маломобільні групи населення, люди з інвалідністю є споживачами таких самих послуг, як і люди без інвалідності. Розуміння того, чого саме хоче споживач, вимагає зосередження уваги на людині, а не на її вадах або  інвалідності. Перше й найголовніше необхідно побачити людину. Потреби людини можуть бути різними, Наш підхід до задоволення потреб  залишається однаковим для всіх.

            Конституцією України кожній людині гарантовано право звернутись до суду для захисту своїх конституційних прав і свобод.

             На виконання основного принципу правосуддя – його загальності та доступності, наказом керівника апарату суду визначено особу, відповідальну за доступ до правосуддя маломобільних груп населення під час звернення до суду – це судовий розпорядник Яготинського районного суду Київської області – КРЕХНО ІРИНА ДМИТРІВНА (тел.:045755-53-39;  моб.тел. 0930523471).

ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ»ЯЗКИ ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ОСОБИ ЗА РОБОТУ
               З МАЛОМОБІЛЬНИМИ ГРУПАМИ НАСЕЛЕННЯ, З  ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮ:

  • надавати допомогу маломобільним групам населення, людям з інвалідністю при оформленні заяв про надання копій судових рішень, надання справ для ознайомлення;
  • надавати консультативну допомогу щодо напрямків руху в приміщенні суду:
  • забезпечити супровід маломобільних груп населення, людей з інвалідністю в приміщенні суду;
  • організовувати слухання судових справ за участю інвалідів у залі судових засідань на першому поверсі суду:
  • забезпечити вільний доступ до кабінетів приміщення суду (канцелярії, залів судових засідань, тощо);
  • сприяти маломобільним групам населення, людям з інвалідність у забезпечення їх доступу до безоплатної правової допомоги .

 

   ДОДАТКОВО ПОВІДОМЛЯЄМО, ЩО МАЛОМОБІЛЬНІ ГРУПИ НАСЕЛЕННЯ, ЛЮДИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ КАНЦЕЛЯРІЄЮ СУДУ ПОЗА ЧЕРГОЮ